Telefoongesprekjes

Even bellen met iemand die thuis zit!

Veel mensen zitten op dit moment thuis. Dat is maar goed ook, want samen moeten we ervoor zorgen dat we, door binnen te blijven, het corona-virus niet verspreiden. Veel mensen die thuis zitten zijn alleen en vinden het fijn als je af en toe even belt. Misschien kun je bellen met je opa en je oma, maar misschien ook met een oudere oom of tante of een buurvrouw die nu niet buiten komt.

Zelf ben ik niet zo handig in bellen, maar ik doe het tóch! De komende tijd zal ik steeds een lijstje met vragen over verschillende onderwerpen maken. In onderstaand stukje vragen die je kunt stellen tijdens het telefoongesprek , en daarna, als je dat wil, enkele tips om er iets over te schrijven of te vertellen.

Wat fijn dat er zoveel enthousiaste reacties waren op de vragen over plekjes! Vandaar weer een nieuwe lijst met vragen. Deze vragen gaan over anderen: met wie groeide je degene die je gaat bellen eigenlijk op, en zijn daar mooie verhalen over te vertellen?

Nóg een paar lijstjes met vragen, nu met verschillende onderwerpen. Er zijn al vele mooie gesprekken gevoerd.

Tjonge jonge, en dan te bedenken dat je nog meer mensen even kunt bellen en vragen kunt stellen! Als je goed luistert en door-vraagt hoor je altijd nieuwe dingen, en daar worden zowel de verteller als degene die luistert blij van!

Veel plezier!